Simple Present Tense

Choose the correct form of verbs

1)-The students make/makes a lot of noise in the class.

Ans:- The students make a lot of noise in the class.

2)- You do/does a lot of work.

Ans:-You do a lot of work.

3)-I like/likes to eat ice-cream.

Ans:-I like to eat ice-cream.

4)-They play/plays football in the evening.

Ans:-They play football in the evening.

5)-My mother cook/cooks delicious food.

Ans:-My mother cooks delicious food.

6)-They get/gets up at 7am. in the morning.

Ans:-They get up at 7 am. in the morning.

7)-Raj eat/eats an apple in the breakfast daily.

Ans:-Raj eats an apple in the breakfast daily.

8)-Jack and Jill go/goes up the hill.

Ans:-Jack and Jill go up the hill.

9)-This box contains/contain a gift.

Ans:-This box contains a gift.

10)-She do/does her homework daily in the evening.

Ans:-She does her homework  daily in the evening.

Simple Past Tense

Write the correct form of verbs

1)-The students ....... (make) a lot of noise in the class.

Ans:-The students made a lot of noise in the class.

2)- You ..... (do) a lot of work.

Ans:-You did a lot of work.

3)-I ..... (write) a letter.

Ans:-I wrote a letter.

4)-They ...... (play) football in the evening.

Ans:-They played football in the evening.

5)-My mother ...... (cook) delicious food for the party.

Ans:-My mother cooked delicious food for the party.

6)-They ...... (get) up at 7am. in the morning.
Ans:-They got  up at 7 am. in the morning.

7)-Raj ...... (bring) a toy for his younger brother.

Ans:-Raj brought a toy for his younger brother.

8)-My sister ....... (clean) the cupboard yesterday.

Ans:-My sister cleaned the cupboard yesterday.

9)-The train ...... (arrive) today morning.

Ans:-The train arrived today morning.

10)-We ..... (not go) to meet our grandparents in vacations due to some reasons.

Ans:-We did not go to meet our grandparents in vacations due to some reasons.

Simple Future Tense

 

Write the correct form of verbs

13)-Raj ...... (participate) in drawing competition.

Ans:-Raj will participate in drawing competition.

14)- ...... you (do) this for me?

Ans:-Will you do this for me?

15)- He ...... (not complete) the work by tomorrow evening.

Ans:-He will not complete the work by tomorrow evening.

16)-I ...... (take) my dog for walk in the evening.

Ans:-I shall take my dog for walk in the evening.

17)-We ...... (go) to the zoo on Sunday.

Ans:-We shall go to the zoo on Sunday.

18)-He..... (not arrive) on time for the meeting.

Ans:- He will not arrive on time for the meeting.

19)-The airplane ........ (take) off for Mumbai at 10 am.

Ans:-The airplane will take off for Mumbai at 10 am.

20)-My mother ....... (come) home by 9 pm.

Ans:-My mother will come home by 9 pm.

21)-The teacher ....... (take) us to the computer lab tomorrow.

Ans:- The teacher will take us to the computer lab tomorrow.

22)-Our Principal ...... (give) a speech on 26th January.

Ans:-Our Principal will give a speech on 26th January.