Fill in the blanks 

1)- The road to the bus stop is clean and wide. Common nouns are......

Ans:- road & bus stop.

 

2)- The students are sitting in the class. Common nouns are.....

Ans:- students & class.

3)- She is wearing a beautiful gold necklace. Material noun is.....

Ans:- gold.

4)- We will go to Mumbai in this summer vacation. 'Mumbai' is........noun.

Ans:- proper noun.

5)- I trust my children. Trust is ...... noun.

Ans:- abstract noun.

6)- A troop of monkeys was sitting on the banyan tree. Collective noun is ......

Ans:- troop.

7)- My parents have faith in me. 'Faith' is ...... noun.

Ans:- abstract noun.

8)- My younger brother's friend is a singer. 'Singer' is ...... noun.

Ans:- common noun.

9)- He gifted a diamond ring to his wife. 'Diamond' is ........ noun.

Ans:- material noun.

10)-An army attacked the enemy country. 'Army' is ...... noun.

Ans:- collective noun.