Fill in the blanks with the correct coordinating conjunctions

 

(for, and, nor, but, or, yet, so)

1)- You can have tea ....... coffee.

Ans:-You can have tea or coffee.

2)- My son got first rank in the class ..... he worked hard.

Ans:-My son got first rank in the class for he worked hard.

3)-She ..... her friends were waiting for their turn.

Ans:-She and her friends were waiting for their turn.

4)-He knew the answer ..... he didn't tell me.

Ans:-He knew the answer but he didn't tell me.

5)-She was enjoying the party ...... she wanted to go home.

Ans:-She was enjoying the party yet she wanted to go home.

6)-I didn't like apple ..... I like banana.

Ans:-I didn't like apple nor I like banana.

Subordinating Conjunctions

(as, while, although, after, because, until)

7)-He went to play ....... he finished his homework.

Ans:-He went to play after he finished his homework.

8)-My sister wants to be a teacher ...... she likes children.

Ans:-My sister wants to be a teacher because she likes children.

9)-I didn't eat chicken ...... I am a vegetarian.

Ans:-I didn't eat chicken as I am vegetarian.

10)-My mother always listens music ....... cooking food.

Ans:-My mother always listens music while cooking food.

11)-His dog wanted to play more ..... he was tired.

Ans:-His dog wanted to play more although he was tired.

12)-She was completing her project work ...... she got tired.

Ans:-She was completing her project work until she got tired.

Corelative Conjunctions

(not only - but also, either - or, as - as, neither - nor, whether - or, so - that)

13)- I will go on tour ...... today .... tomorrow.

Ans:-I will go on tour either today  or tomorrow.

14)- The children are ...... playing ..... studying.

Ans:-The children are neither playing nor studying.

15)- His dog ran ..... fast ...... nobody could see.

Ans:-His dog ran so fast that nobody could see.

16)-Her brother ...... leave the party ..... spoils his mood.

Ans:-Her brother not only leave the party  but also spoils his mood.

17)-We have not decided ....... we should go to Singapore ..... Dubai.

Ans:-We have not decided whether we should go to Singapore or Dubai.

18)-I parked the car ..... close to the wall  .... possible.

Ans:-I parked the car as close to the wall as possible.