Fill in the blanks with the correct options.

(speak, learn, go, drink, motivate, sing)

1)- My teacher always ....... weak students.

Ans:- motivates.

2)- Raj ....... Japanese and English.

Ans:- speaks.

3)- I would like to ...... tea.

Ans:- drink.

4)-They ........ to dance.

Ans:- learn.

5)-My mother wants me to ...... in the annual function.

Ans:- sing.

 

Make negative sentences

6)-I ........cricket.(play)

Ans:- I do not play cricket.

7)-My mother ...... a story at bedtime.(tell)

Ans:- My mother does not tell a story at bedtime.

8)-We ....... movie.(watch)

Ans:-We do not watch movie.

9)-My dog .......happy today.(is/was)

Ans:- My dog is not happy today.

10)-He ...... to play football.(like)

Ans:- He does not like to play football.

Make interrogative sentences

11)- ...... you like to have tea?(Do/Does)

Ans:- Do.

12)- ...... he go to the college?(Do/Does)

Ans:- Does.

13)- ...... they play football in the park?(Do/Does)

Ans:- Do.

14)- ...... she know cooking?(Do/Does)

Ans:- Does.

15)- ...... you want a pet on your birthday?(Do/Does)

Ans:- Do.